‹ 上一主题|下一主题 go 回复: 38 | 浏览: 5212 |倒序浏览 | 字体: tT
猫猫

高 二

经验值
BB生日
20110530  唔敢乱吃野啦,猫猫决定今日开始DIY午餐便当!

上星期吃左餐好普通既粤菜,又呕又喔肠胃炎,吓S猫猫了!拿拿声去睇医生,听胎音!好在宝宝好乖,无比妈咪影响到!哎,已经第二次病了。。真系无用啊。。病完都唔知到系边PART食物出错,睇黎中期抵抗能力都不是好好,都系唔可以掉以轻心,妈咪还是乖乖在家DIY吧啦!

经验值
楼主没来更新啊?
猫猫

高 二

经验值
BB生日

20110616  脐带绕颈一周添,宝宝你要乖乖自己转出黎啊!!

今日去罗B超单,医生话妈咪胎盘有D低啊,唔可以甘操劳,要休息下啦!
宝宝你脐带绕颈,系咪百厌呢,上星期狂踢妈咪既时候已经担心你系绕颈啦。。点知真系,吓亲妈咪啦!自己要乖乖转翻出黎啊,箍住自己好唔舒服架嘛!知道你会乖乖的~~
医生有赞你发育得好啊,要继续努力哈~~
妈咪考虑要唔要买个胎心仪,你有时唔郁得妈咪耐会惊呢!研究下先~~

经验值
会自己绕回去的
猫猫

高 二

经验值
BB生日

2011030  呢排妈咪好忙碌,宝宝好活跃!
原来已经两个星期无爬上黎UPDATE啦!妈咪呢期太忙碌了,一系就唔好训!
话甘快就7个月了,感觉好似进入倒数阶段甘,见到自己个肚越来越大,宝宝郁得越来越好力,真系好奇特既一种感觉阿!
妈咪已经从M SIZE既衫转到L既衫,而家换到XL啦。。。其实除左前3个月妈咪自己重之外,而家好似系一个月重一斤甘重,其实系宝宝你自己重阿吗?要努力长大哦~
最近妈咪系时候入手买你D野啦!时间好似唔够甘,好多野要准备阿~~

猫猫

高 二

经验值
BB生日

20110705   进入第七个月,是时候准备BB用品同妈咪用品啦!!
好似好快甘,甘快就7个月啦!最近宝宝越来越有力,可以顶到妈咪震啦!
成日都顶我左边肚脐附近,鼓到成个包甘,唔知道系你既手仔还是脚仔系度顶妈咪呢??你打嗝会系右边喔,甘系咪你个头系右边,左边系脚仔阿?最近连打嗝都好频密,多D练习有助以后呼吸阿!乖乖~~
妈咪已经陆陆续续准备D BB用品比你啦!陆续有黎阿~我地应该会翻婆婆都住,系时候买定床仔比你啦!还有衫仔!仲有妈咪坐月要用既野,突然间,好忙阿~~宝宝要乖哦!

猫猫

高 二

经验值
BB生日

20110714   继续采购BB用品!!拣床,BB车!

经验值
BB床我在还没怀上二宝的时候已经买了
猫猫

高 二

经验值
BB生日

20110719   进入7个月,好似唔够时间采购甘啊!
话甘快就已经7个几月啦,好似好快就可以同BB见面甘!我而家先准备紧距D用品,好似有好多野未买甘,时间真系唔够用咯!
呢排夜晚唔易训得着,宝宝郁得都好犀利下,点训好似都唔舒服甘!不过一训着,我就训到唔想起身甘啊,朝朝起身都超辛苦!
中午之前就会肚饿,吃完午饭就开始好饱,唔想吃野。大家7个月既时候会唔会好似猫猫甘呢?~
最近公司又多野做,又忙住买野,入货,好似少左摸宝宝,同距倾计啊。。妈咪要检讨下,多D时间陪你先得!~乖乖哦!~~

猫猫

高 二

经验值
BB生日

20110803  晚晚都无觉好训,BB你早D训啦
最近几晚都无觉好训,仲试过眼光光到天光添!
睇书都知道话7月系BB郁得最犀利既时候,但夜晚你都是要训觉架,唔可以做个夜游B架啵!妈咪第二日仲要返工架。。。
希望今晚有觉好训啦!!

经验值
我的也是晚上动得多啊

经验值
等BB长大,到时俾番距睇,哈哈
猫猫

高 二

经验值
BB生日

20110824   34周了!BB偏大哦,无问题啊,健康就好!

上个周末好密集啊!
先系去产检,妈咪居然2个星期重左3斤,明明就已经无胃口,都唔明点解会重甘多既,莫非系饮汤饮多左既原因?!医生话你偏大哦,又捉左妈咪去照B超,已经系第NN次照啦!需唔需要照甘多次啊医生,有辐射啦。。结果系偏大一周,我问医生有咩影响,答案系,无好大太多其实无问题既。。系咯!健康就得!不过我地都系要控制系饮食,阿B你出世7斤多D好啦,太重妈咪好难生哇。。
周末仲去左影孕妇相!虽然系团购,呢间工作室态度又几好哦,哈哈,爹地入镜都无问题!妈咪专登买左情侣装比爹地一齐着架,到时比翻你睇哈。摄影师话妈咪肚肚好大,大过距LP生既时候添:P,呢两个星期你确实大快左既,妈咪准备既影相衫都差小小着唔落阿,好在姐。
爹地仲带我地去小洲村逛,仑头吃海鲜餐,高德置地睇叮当,仲去左花城广场睇下小蛮腰,满足晒妈咪既愿望!平时妈咪无得散步,周末逛翻晒啦!原来妈咪仲几逛得阿,出世再带你去阿~~

经验值
我31周估重3斤吧,我现在开始控制食量啦,医生说后期长肉很快啊
猫猫

高 二

经验值
BB生日

20110910 妈咪好大懵啊,居然计错预产期,阿B你依然系大肥蒙!

突然发现预产期原来系计最后一次M既第一日,而唔系最后果日,原来妈咪一路都计错预产期,应该提早一个星期啊!
突然间所有野都好赶,买齐D野,准备走路袋。。。
去做胎监,阿蒙你好乖啊,次次都甘活泼,10分!不过寻日照B超,医生话你已经7.6斤。。。仲会继续长,啊,妈咪惊生你唔出点算,唔好长太多了啦,乖乖!

猫猫

高 二

经验值
BB生日

20110917  38周了!预产期又话系按B超计

继上次妈咪搞错M既计法之后,医生今次又话唔系按M期计,系按初孕既B超计,预产期依然系27号,甘妈咪咪休早左?!
依然系半入盆,依然话你好大只仲会继续长,检查无咩特别,无事下星期继续去检查就OK。阿B你究竟会几时出黎呢?会系处女座还是天平座啊?男仔还是女仔?好期待,又小小惊添!期待见到你,妈咪会怀念你系妈咪肚入面既时光呢!你成日都好活泼啊~希望你健健康康开开心心就好啦!妈咪有D惊痛啊,你控制系8斤以内好无啊?等妈咪易生小小哈!乖乖~
由于之前以为下星期就系预产期,那那声买晒D野,计计条总数,阿B,原来你D野好贵呢!!希望D野够你用一排啦吓!!期待同你见面啊!

经验值
楼主生了没啊,生了记得回来报喜呀

经验值
楼主生了吧,快来报喜哦,嘻嘻
‹ 上一主题|下一主题
【猫猫的每日好孕手记】+ 38周了!预产期又话系按B超计 20110917 ...
快速回复

回帖后跳转到最后一页

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部