‹ 上一主题|下一主题 go 回复: 26 | 浏览: 2975 |倒序浏览 | 字体: tT
手机看此贴
  • 微信扫一扫 手机看此贴
  • 好内容 随时分享到朋友圈

[ 其他 ]

之前睇到网上话眼噶遗传喺会遗传靚噶果个噶

经验值
BB生日
    • 妈妈网轻聊
      给生活加点料

• 妈妈网孕育
      就是好用

holdImg
    • 广州妈妈网
      广州妈妈网,更懂广州妈妈

广州妈妈网二维码
楼主
发表于 2012-3-7 15:48 |只看该作者 | 最新帖子 | 查看作者所有帖子 | 发短消息 | 加为好友 | 字体大小: tT
比如话一方双眼皮,,另一方单眼皮,,生出嚟噶BB就会喺双眼皮,,我父母都喺双眼皮,,但系我老豆噶眼靚好多,,可惜我遗传噶喺我妈噶,,我妈都喺遗传佢妈噶,,我老公对眼靚过我噶,,但系我囝又咁5好彩遗传咗我噶,,唉,,5知喺米D不良基因太强劲了,,你哋有冇遗传到靚D果边噶咧

杰崽妈妈  我崽遗传到靚D果边  发表于 2012-4-15 10:25

经验值
BB生日
有,我女儿也是遗传了我的小眼睛单眼皮,我老公是双眼皮的。

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

经验值
BB生日
lz没上初中还是初中没好好学习呢

双眼皮是显性基因,单眼皮是隐性基因,单眼皮肯定是两条基因都是隐性,双眼皮有可能两条显性或者一显一隐。
如果父母双方都是双眼皮,最多有1/4机会生单眼皮的宝贝。

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

经验值
BB生日

……………………。

经验值
BB生日

.

经验值
BB生日
过来学习经验

经验值
BB生日
我单眼皮 我老公双眼皮,我女也是双眼皮,眼睛好大!

经验值
BB生日

旅行的蜗牛 发表于 2012-3-7 16:02
有,我女儿也是遗传了我的小眼睛单眼皮,我老公是双眼皮的。

你B要迟D先知呢,,有D BB细个单大个先变双噶

经验值
BB生日

很闷 发表于 2012-3-7 16:09
lz没上初中还是初中没好好学习呢

双眼皮是显性基因,单眼皮是隐性基因,单眼皮肯定是两条基因都是隐性,双 ...

你果度教育真系犀利,,我初中老师同课本提都冇提过眼皮,,最多都喺提XX同XY,,早知我度咁落后就初中都5读算拉,,悭返D錢

经验值
BB生日

熙雯妹 发表于 2012-3-7 16:24
我单眼皮 我老公双眼皮,我女也是双眼皮,眼睛好大!

羡慕

经验值
BB生日
我地两个都系双眼皮,BB双眼皮,对眼似睇爸爸,但我对眼靓D
鸡蛋鸭蛋

初 三

经验值
唔一定喔,我老豆单眼皮,我妈双眼皮,生出我大佬单眼皮,我似阿妈双眼皮。我觉得睇运气,个B识吾识执

经验值
BB生日
汗。。我老公单我双,我仔仔好似又单又双甘,不过仲系单噶多,但系眼睛好大,又似我了。。所以个个都话眼睛似我。。。

经验值
我女儿遗传我不要太让他爸爸嫉妒,简直跟我小时候一个摸样,呵呵。。。。。。双眼皮不算什么,三眼皮看过没。呵呵。。。。。。很漂亮的大眼睛,水汪汪滴。。。。。
shendm

六年级

经验值
BB生日
回复 寞鱼儿 的帖子

你的BB对眼真的好靓哟!!
我的囡囡对眼也是像我的,一眼望落同我细时候一个样!像到真的老豆都妒忌的!哈哈!
三层眼皮,我有见过哟!因为我有一只眼皮就是三层的,不知囡囡大大下会不会也三层的呢!

经验值
BB生日

飞鼠 发表于 2012-3-7 18:12
你果度教育真系犀利,,我初中老师同课本提都冇提过眼皮,,最多都喺提XX同XY,,早知我度咁落后就初中都 ...

哈哈,是吗?早知我也不读了,反正没几个人知道

经验值
BB生日
各半

经验值
BB生日

celia614 发表于 2012-3-7 20:13
唔一定喔,我老豆单眼皮,我妈双眼皮,生出我大佬单眼皮,我似阿妈双眼皮。我觉得睇运气,个B识吾识执 ...

好彩你冇同你大佬调转,,哈哈

经验值
BB生日
我双眼皮,老公单眼皮,仔而家岩岩1个月零8日,暂时见到都仲系单眼皮,希望会变双眼皮啦!

经验值
呵呵~好明显哩个系隐性遗传,因为我父母都系双眼皮,但系我反而系单眼皮....
‹ 上一主题|下一主题
之前睇到网上话眼噶遗传喺会遗传靚噶果个噶
快速回复

回帖后跳转到最后一页

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部