go 回复: 47 | 浏览: 8794 |倒序浏览 | 字体: tT
手机看此贴
  • 微信扫一扫 手机看此贴
  • 好内容 随时分享到朋友圈

【母亲节】江南西粥香居~

经验值
    • 妈妈网轻聊
      给生活加点料

• 妈妈网孕育
      就是好用

holdImg
    • 广州妈妈网
      广州妈妈网,更懂广州妈妈

广州妈妈网二维码
适逢五一假期,无论系街上定系地铁都逼到冇朋友……所以就唔去D人超级多噶mall啦~拉住妈咪食返D人少少又平靓正噶小铺头啦~
前几日去UME睇戏,顺便就稳地方医肚~林左几耐先林返起呢间——粥香居~

之前都系朋友带路,如果唔系自己就稳唔到咯……地址写紫山大街,其实连街口都不知向边处……
我噶认路方式就系,江南新地行完最后噶出口出黎……直接转右再稳~

一番波折稳到之后,即刻叫上经典两样!

菠萝包同叉烧包!
1.5蚊/件,非常抵食,馅料足~每日下昼4点新鲜出炉,趁热比较好食~
菠萝包尤其赞,新鲜菠萝+菠萝浆甘样~

妈咪钟意食粥,呢个肉丸粥噶肉丸唔系弹牙果种,适合距~粥底绵密,功夫够足~

呢个牛腩猪肠粉,以前系屋企妈咪都有做……后来菜市场拆走,就冇再买过新鲜猪肠粉翻黎自己整啦~而且牛腩用高压锅炖煮,都相当多手续……

混酱肠~都好食~不过冇其他甘出色~

好少机会同妈咪出门食饭,距整日都觉得又晒钱又晒时间……钟意自己整饭……辛苦了妈咪!

回帖推荐

tomoumin 发表于18楼  查看完整内容

哈哈,曾经系我嘅饭堂呀,叉烧包同波罗包以前3.5元一碟3只,E家要5蚊啦,仲有D蒸大包都好正嘎,我成日买十只八只返屋企放系冰箱度,第日蒸返做早餐,仲有他家猪手粉超正呀~

我系多多 发表于40楼  查看完整内容

就系屋企楼下,感觉D粥越做越差,味精越黎越重。D包好细个嘎咋。。。我就觉得一般了,偶尔解决下温饱问题仲得嘅。。。。因为够近

liang1000hong  哩家D粥系几好食,够棉~~同埋D餐包~~其它粉面就一般般~~  发表于 2012-5-3 17:34

经验值
BB生日
我中意这里的粉肠粥多D.

rongruo7  我系菠萝包死忠……  发表于 2012-5-2 00:39

经验值
这店一直都算人多,但真不觉得有特色。味道麻麻

rongruo7  哈……唔洗排队啊……我已经满足了……而且我觉得菠萝包同牛腩粉真系好食……  发表于 2012-5-2 00:39

经验值
这粥不错呀

rongruo7  恩~口感好~  发表于 2012-5-2 00:39

经验值

我中意这里的粉肠粥多D.

我系菠萝包死忠……

经验值

这店一直都算人多,但真不觉得有特色。味道麻麻

哈……唔洗排队啊……我已经满足了……而且我觉得菠萝包同牛腩粉真系好食……

经验值

这粥不错呀

恩~口感好~

经验值
BB生日
看那个粥和包很诱人
六六

博 士

经验值
BB生日
7仔,快D搵翻个老婆回来服侍下你妈啦,哈哈

rongruo7  好明显系我要一人服侍两个好吗……  发表于 2012-5-2 18:03

经验值
    好中意吃菠萝包呀!

小怡怡妈  这个应该是想吐的样吧!  发表于 2012-5-3 00:20
rongruo7  额……1.5甘平……  发表于 2012-5-2 18:03

大 专

经验值
BB生日
包我好喜欢

rongruo7  性价比超高!  发表于 2012-5-2 18:04
rongruo7  性价比超高!  发表于 2012-5-2 18:04

经验值

chuhan2528 发表于 2012-5-2 11:28
看那个粥和包很诱人

我好中意菠萝包!!!

经验值

7仔,快D搵翻个老婆回来服侍下你妈啦,哈哈

好明显系我要一人服侍两个好吗……

经验值

好中意吃菠萝包呀!

额……1.5甘平……

经验值

包我好喜欢

性价比超高!

经验值

包我好喜欢

性价比超高!

经验值
混酱肠~~~好似唔错~~~~

rongruo7  唔够牛腩肠好!  发表于 2012-5-2 21:09
敏捷

学 士

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

经验值
哈哈,曾经系我嘅饭堂呀,叉烧包同波罗包以前3.5元一碟3只,E家要5蚊啦,仲有D蒸大包都好正嘎,我成日买十只八只返屋企放系冰箱度,第日蒸返做早餐,仲有他家猪手粉超正呀~

rongruo7  E+唔系4个半么……下次去食猪手~  发表于 2012-5-2 21:01

经验值
BB生日
煲仔上的生滚粥更好吃,推荐竹肠粥。

rongruo7  系边度噶?  发表于 2012-5-2 21:01
【母亲节】江南西粥香居~
快速回复

回帖后跳转到最后一页

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部