‹ 上一主题|下一主题 go 回复: 91 | 浏览: 10513 |倒序浏览 | 字体: tT
手机看此贴
  • 微信扫一扫 手机看此贴
  • 好内容 随时分享到朋友圈

[ 怀孕日记 ]

预产期22号,家婆让我要往坏处考虑了~

经验值
BB生日
我觉得婆媳间,要将她完全当成自己妈妈,但保留小小余地,讲野可以放松D。我成日都同我家婆同老公讲,我点对我妈我就点对你,因为你系我老公妈妈。

经验值
BB生日
仲有,要保持乐观,将来你的宝贝会更聪明可爱!

经验值
BB生日
我家婆都系甘,个阵陀啊仔时一听距讲野个心就5舒服。距到宜家都系甘,成日为左显示距d见识,成日讲d衰野,好野5见距讲,好烦,主要担心距哩种消极影响啊仔成长

宇宙最强思密达  距已经教到距自己个仔好悲观了........我真系好惊我个b都俾距教到悲观啊!  发表于 2012-5-15 19:43

经验值
闹实距啦!!!我爆仗颈,如果系我,我实小距噶!!!
乌ゞ冬ヤ面

高 二

经验值
BB生日
我们都有个极品家婆~~我家婆很喜欢买九爷鸡给我们食,我话我怀孕食甘多九爷鸡无益咖,煮D新鲜的餸啦,她就话甘麻烦,宁愿唔食~~我炒餸又话我太大力会整穿只锅,不给我入厨房~~

宇宙最强思密达  我屋企家公煮餸的,个个餸都炒到老到咩甘....我哋广东人系讲鲜甜,距地就系煮到黑晒先得唧!  发表于 2012-5-15 19:44

经验值
BB生日
唔好太上心,老人家系咁噶啦,佢话先往坏处谂,可能都系等你有个心理准备嗟。anyway,佢可能无咩特别意思,只不过表达得唔够好,文化水平都决定佢讲野水平噶!

宇宙最强思密达  一两次都话可能没乜意思姐,成日都系甘,真系烦咯~  发表于 2012-5-15 19:45

经验值

老人家都系甘,一般她一讲,我就会半开玩笑话:大吉利是咩!你咒我啊?你再讲的话,万一真系有事都系你咒我 ...

好,我都甘话距先得!

经验值

我觉得婆媳间,要将她完全当成自己妈妈,但保留小小余地,讲野可以放松D。我成日都同我家婆同老公讲,我点 ...

我觉得有时我对距还好过对我阿妈啊....起码我系我妈面前随便发脾气的~

经验值

我家婆都系甘,个阵陀啊仔时一听距讲野个心就5舒服。距到宜家都系甘,成日为左显示距d见识,成日讲d衰野, ...

距已经教到距自己个仔好悲观了........我真系好惊我个b都俾距教到悲观啊!

经验值

我们都有个极品家婆~~我家婆很喜欢买九爷鸡给我们食,我话我怀孕食甘多九爷鸡无益咖,煮D新鲜的餸啦,她 ...

我屋企家公煮餸的,个个餸都炒到老到咩甘....我哋广东人系讲鲜甜,距地就系煮到黑晒先得唧!

经验值

唔好太上心,老人家系咁噶啦,佢话先往坏处谂,可能都系等你有个心理准备嗟。anyway,佢可能无咩特别意思, ...

一两次都话可能没乜意思姐,成日都系甘,真系烦咯~

经验值

其实老人家都系担心bb,比d建议你,只系佢噶表述方式有问题嗟,唔好摆起心度。你劝下佢讲埋呢d野大吉利是架 ...

唔知距点捻咯!

经验值
同我家婆一鬼样,讲任何事都要往坏处想,好黑人憎啊!

宇宙最强思密达  唔系我妈唔得闲过来帮我坐月,我真系唔想距留系度~  发表于 2012-5-16 12:10
童童

高 一

经验值
回复 宇宙最强思密达 的帖子

甘都得啊~~还是坚持自己的乐观吧~~

经验值
还真郁闷有这样的家婆~~~

宇宙最强思密达  俾距影响心情真系唔舒服咯~  发表于 2012-5-16 12:11

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

经验值
BB生日
别计较那么多,心情很重要的

经验值
相信医生,相信自己,相信BB,别人旁人乱说!

宇宙最强思密达  只能自己更加乐观鸟~  发表于 2012-5-16 12:11

经验值
BB生日

广州通商家 口碑冠军

下个礼拜就可以同bb见面,又开心,但系又担心咯~
因为周6去产检,医生话胎监往下跌左少少,可能bb缺氧,今日再去 ...

老人都是这样的了,楼主不要影响心情啊,我那时候后期宝宝有缺氧,天天跑去医院吸氧。

宇宙最强思密达  原来不是我个人问题,很多人都这样~  发表于 2012-5-16 12:11

经验值

同我家婆一鬼样,讲任何事都要往坏处想,好黑人憎啊!

唔系我妈唔得闲过来帮我坐月,我真系唔想距留系度~

经验值

还真郁闷有这样的家婆~~~

俾距影响心情真系唔舒服咯~
‹ 上一主题|下一主题
预产期22号,家婆让我要往坏处考虑了~
快速回复

回帖后跳转到最后一页

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部