‹ 上一主题|下一主题 go 回复: 22 | 浏览: 7204 |倒序浏览 | 字体: tT
手机看此贴
  • 微信扫一扫 手机看此贴
  • 好内容 随时分享到朋友圈

[ 天河美食 ]

【最西餐】好好味既Sa Mesa意大利餐厅

经验值
    • 妈妈网轻聊
      给生活加点料

• 妈妈网孕育
      就是好用

holdImg
    • 广州妈妈网
      广州妈妈网,更懂广州妈妈

广州妈妈网二维码
楼主
发表于 2012-8-25 15:38 |只看该作者 | 最新帖子 | 查看作者所有帖子 | 发短消息 | 加为好友 | 字体大小: tT
一直都好中意食正宗既外国餐厅,上两个月朋友话不如试下Sa Mesa,话几唔错,于是就去试下一下啦~!

餐厅服务员都好热情态度好好,环境唔错,适合情侣约会,每张台既间隔都好大,保持私密性~!

我地两个人一共点佐4样野,两个头盘一个pizza同埋两杯雪糕~!

头盘首先点佐我最中意既甜橙鸭胸肉沙律,正啊~鸭胸好厚好肥美,夹住D橙肉一齐食感觉唔会咁腻,赞!

另一头盘系我个F中意食既奶酪焗扇贝~!一上碟见到D扇贝就流晒口水啦,好大只啊,哈哈·!扇贝好新鲜好甜,餐厅配埋柠檬,可以根据自己既口味放,我好中意柠檬既味道,除佐去腥仲好清香,配上浓浓既奶酪同菠菜一齐食有营养又好好味 成餐饭就最中意食依个扇贝,觉得一个人食五只都唔够啊,哈哈·!

山人pizza,好正,浓浓既蘑菇配上我最中意马苏里拉芝士,超正,唔会太咸亦都唔会好腻~! 两个人虽然点佐个中既,但系都有D多,食到好饱,哈哈·!

饭后我地都想食甜品,林住点两份心太软,点知竟然话最近开始无做心太软啦,伤心啊~!!~最后决定食雪糕,例牌点佐个芒果味,然后我见到有个叫卡拉梅尔,个名好特别,于是点黎试下~!雪糕好细个,芒果味唔错,浓浓既果香~!卡拉梅尔其实就无咩特别,感觉上就好似咖啡加少少红酒味,不过口感都唔错·!

最后4样野埋单一共199,都唔算太贵,食物质量唔错,环境几好~!会再去第二次既餐厅,哈哈~!

回帖推荐

郭小敏0929 发表于12楼  查看完整内容

个PIZZA好吸引啊,D芝士多到!

郭小敏0929  个PIZZA好吸引啊,D芝士多到!  发表于 2012-8-27 10:55

经验值
新人发帖,请大家多多支持~!

经验值
新人发帖,请大家多多支持~!

经验值
BB生日
奶酪焗扇贝,I LIKE~~~

经验值

羊城童 发表于 2012-8-25 15:49
奶酪焗扇贝,I LIKE~~~

系啊~!好多奶酪好浓啊,配埋菠菜一齐食好正~!3个菜里面最爱依个~!

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

经验值
BB生日
系边家?

经验值

贤哲妈咪 发表于 2012-8-25 23:49
系边家?

天河保利心语花园123号,可以去试下,的确唔错!

经验值
奶酪焗扇贝

经验值

makiyohuang 发表于 2012-8-26 02:35
奶酪焗扇贝

真系好正,我食完之后都一直念念不忘果个味道,哈哈~!

经验值
不错, 加油.

经验值

baby-hk 发表于 2012-8-26 20:44
不错, 加油.

多谢支持~!

经验值

一直都好中意食正宗既外国餐厅,上两个月朋友话不如试下Sa Mesa,话几唔错,于是就去试下一下啦~!

餐厅服 ...

个PIZZA好吸引啊,D芝士多到!

经验值
睇完你张帖之后先发现,原来戴版之前都去过啊,呢间野有甘吸引咩?

经验值

郭小敏0929 发表于 2012-8-27 10:56
睇完你张帖之后先发现,原来戴版之前都去过啊,呢间野有甘吸引咩?

间野几唔错啊,pizza好多芝士而且价钱唔贵,我最中意系食果个扇贝,哈哈哈~!

郭小敏0929  人均消费大概几钱?  发表于 2012-8-27 14:25

经验值

间野几唔错啊,pizza好多芝士而且价钱唔贵,我最中意系食果个扇贝,哈哈哈~! ...

人均消费大概几钱?

经验值
BB生日
不错呀,看着就很有食欲

经验值
好似几好喔~想去试试~
环境如何呢??

经验值

szeyan 发表于 2012-8-27 20:11
好似几好喔~想去试试~
环境如何呢??

环境都可以啊,几舒服几安静,人唔算太多,适合倾心事,哈哈·!

经验值

燕小玲 发表于 2012-8-27 15:23
不错呀,看着就很有食欲

嗯嗯,得闲可以去试下啊,哈哈~!

燕小玲  好的哦  发表于 2012-12-5 15:34

经验值

郭小敏0929 发表于 2012-8-27 14:25
人均消费大概几钱?

我上次两个人就食佐图片上既野,埋单199~!pizza好似系40几唔使50,鸭胸同pizza差唔多价钱,雪糕就好似10几一个(性价比唔高),最贵就系个扇贝,好似70几,不过我觉得最好食就系扇贝~!pizza同鸭胸都几正~!

郭小敏0929  甘个PIZZA就几抵食啵  发表于 2012-8-29 09:14
‹ 上一主题|下一主题
【最西餐】好好味既Sa Mesa意大利餐厅
快速回复

回帖后跳转到最后一页

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部