‹ 上一主题|下一主题 go 回复: 130 | 浏览: 320403 |倒序浏览 | 字体: tT

经验值
回复 尛丸子 的帖子

我果日响广百好似见到有纸盒装. 不过5记得系雅培or安满了. 大概2/3嘅A4纸大细.
BTW, 我之前都有d去5到厕所. 依家日日饮达能就明显ok了. 林住再迟d先试奶粉

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

经验值
BB生日
回复 尛丸子 的帖子

厄!嘻嘻!我生完拉!我b仔一岁拉宜家!嘻嘻!我果时都中意食橙!好阿!

经验值

y2chole 发表于 2013-2-6 12:57
我系8,9周既时候就买咗罐安满翻黎饮喇,不过后来早孕反应严重,闻到奶味就呕,就停饮,准备等过咗早孕反应 ...

安满真系有问题?好多美妈都饮紧啵

经验值

y2chole 发表于 2013-2-6 12:57
我系8,9周既时候就买咗罐安满翻黎饮喇,不过后来早孕反应严重,闻到奶味就呕,就停饮,准备等过咗早孕反应 ...

多美滋有无出事啊?                     

经验值

knife21 发表于 2013-2-6 13:02
回复 尛丸子 的帖子

我果日响广百好似见到有纸盒装. 不过5记得系雅培or安满了. 大概2/3嘅A4纸大细.

果日办围产卡听孕课,医生话酸奶要洁果种先好,姐系大口酸奶,玻璃樽果种。稀果种大部分都系香精,话益力多都大部分系香精,有果肉噶都唔系甘好

经验值

傻豬 发表于 2013-2-6 13:18
回复 尛丸子 的帖子

厄!嘻嘻!我生完拉!我b仔一岁拉宜家!嘻嘻!我果时都中意食橙!好阿! ...

我宜家林紧几时可以食D清热噶野,好似西洋菜汤,土茯苓汤,我宜家都唔敢饮,我好中意饮噶,怕寒凉,土茯苓又有人话败血。。。。。。。。

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

经验值
BB生日
回复 尛丸子 的帖子

无好甘早阿!我都好似无甘早饮过!7个月8个月就可以!到时饮d去胎毒枷就得啦!仲有白芝麻加蛋煲糖水!放ddd甘多糖就得啦!好好枷!去胎毒!你讲果d西洋菜无乜用!我8个月开始饮!我仔生出来到宜家一直都无会有粒粒!热疹湿疹都好小有!据说我妈以前都系甘!

经验值

傻豬 发表于 2013-2-6 15:45
回复 尛丸子 的帖子

无好甘早阿!我都好似无甘早饮过!7个月8个月就可以!到时饮d去胎毒枷就得啦!仲有白 ...

甘你大肚果阵有无食酸辣野啊?我想食酸菜鱼咯

经验值
BB生日
回复 尛丸子 的帖子

哈哈!有!我乜都食!就除左西瓜无食过!蟹都食!不过一定要熟!胎动果日仲食m记来!哈哈!我老公妈咪成日带我去是酸菜鱼!尽量我想食距低地都满足我枷!不过无可以过量!

经验值

傻豬 发表于 2013-2-6 15:52
回复 尛丸子 的帖子

哈哈!有!我乜都食!就除左西瓜无食过!蟹都食!不过一定要熟!胎动果日仲食m记来! ...

蟹孕课个医生话可以,一般话唔得噶指噶系螃蟹,好细细噶果种,仲要系蟹脚唔食得,大闸蟹果D距话得喔。我妈话怕食辣野BB第日容易生疮喔

经验值
BB生日
回复 尛丸子 的帖子

我仔无生噢!到8个月左右你就食我讲果d就可以去胎毒枷啦!去清bb就无会生疮啦!

经验值

傻豬 发表于 2013-2-6 16:01
回复 尛丸子 的帖子

我仔无生噢!到8个月左右你就食我讲果d就可以去胎毒枷啦!去清bb就无会生疮啦! ...

嗯嗯。。。。。er....不过点为之去清啊?

经验值
BB生日
回复 尛丸子 的帖子

我妈话距以前都系甘去胎毒!同埋无记得饮乜!所以我到大都无乜豆豆!就系青春期生过几粒!之后都无点

经验值
BB生日
回复 尛丸子 的帖子

厄!无得体枷握呢d就!

经验值

傻豬 发表于 2013-2-6 16:04
回复 尛丸子 的帖子

厄!无得体枷握呢d就!

噢~~~~~~~~          唔该你先

经验值
BB生日
回复 尛丸子 的帖子

嘻嘻!好好享受宜家枷时光!

经验值

傻豬 发表于 2013-2-6 18:01
回复 尛丸子 的帖子

嘻嘻!好好享受宜家枷时光!

我宜家系担心地贫,遇岩过年,准生证交左资料但未比我,我想快D罗到免费券可以等老公去验下,我之前自费验噶医生无话系地贫,但因为有个Hb A低左0.4,所以我都好矛盾,究竟甘算唔算,妈网女子医院福利帖度话我唔算地贫,但唔系正常值始终都好担心

经验值
BB生日
回复 尛丸子 的帖子

我一直都饮开安满,系饮安满先有得大大咯。如果连续几日无饮就无得去啦。
‹ 上一主题|下一主题
怀孕前都比较容易便秘,现在想买安满孕妇奶粉喝,咨询下美妈们的 ...
快速回复

回帖后跳转到最后一页

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部