天河区facial地图 小而精的私家美容院大起底2017香港每日金价指南潘婷飘柔滚一边 这些贵妇洗发水能妙手回春
2017年香港bb展攻略0购物的港澳小清新旅游攻略so easy 直播香薰DIY全过程
‹ 上一主题|下一主题 go 回复: 43 | 浏览: 36883 |倒序浏览 | 字体: tT
手机看此贴
  • 微信扫一扫 手机看此贴
  • 好内容 随时分享到朋友圈

去香港买什么牌子的米糊好

经验值
BB生日
    • 妈妈网轻聊
      给生活加点料

• 妈妈网孕育
      就是好用

holdImg
    • 广州妈妈网
      广州妈妈网,更懂广州妈妈

广州妈妈网二维码
楼主
发表于 2011-10-25 17:25 |只看该作者 | 最新帖子 | 查看作者所有帖子 | 发短消息 | 加为好友 | 字体大小: tT
一直见大家去香港都是去拖粉,没有人去买米糊或者菜泥之类的辅食啊???
万宁有辅食卖吗??
还有,请假下大家,什么牌子的米糊比较好啊?
离罗湖最近的万宁或者百佳、屈臣氏在哪里呢?
第一次准备去拖粉啊,过关限制几罐啊???
坐等回答

回帖推荐

Smart-hang 发表于7楼  查看完整内容

稀,你就落多D米粉咯 想要好冲就买美素健的,怎么冲都行,不过很香很甜,有点热气

shadowfeng 发表于8楼  查看完整内容

我healthy time,美素健奶,雀巢,嘉宝,earth‘s best,Happy Bellies都买过喇..EB同Happy都係有机..係美国本土卖得最好噶品牌,唔含蔗糖..happy係最早将DHA添加到米糊中嘅品牌。EB含铁比较高 美素同雀巢都比较甜..热气就唔多觉..美素唔使加奶粉开..其它都要啰.. healthy time相对于来讲性价比就唔高..一盒冲唔到几多碗..而且放好多都係软软稀希咁..我总觉得BB食咗会好快饿..如果係啱开始食米糊噶话选佢就啱喇..BB中意滑滑软软的. ...

露露杏仁茶 发表于9楼  查看完整内容

请问这位美妈~嘉宝呢?如何?? 还有果泥鱼泥果汁之类的选哪个品牌好?你有试过吗???

可彦 发表于10楼  查看完整内容

好建议啊,我都正为呢方面烦紧,呢度买的几个牌子的米糊BB都唔食的。准备过香港入货。。

经验值
BB生日

万宁有亨氏,万宁 屈臣氏 满大街的店铺。

经验值
BB生日
在百佳看到有雀巢,是69开头滴,没有买!
还有美素健的,49HKD!
没有嘉宝的米糊,有其它果泥之类的!

经验值
BB生日

好好好立克 发表于 2011-10-25 21:21
在百佳看到有雀巢,是69开头滴,没有买!
还有美素健的,49HKD!
没有嘉宝的米糊,有其它果泥之类的!

69开头是什么意思啊?
请问罐装的菜泥果泥那些会不会不新鲜,或者是说有防腐剂呢?
兜兜妈

硕 士

经验值
BB生日
买健康时代的,有机的
『拍"蚊』

高 二

经验值
BB生日

Smart-hang 发表于 2011-10-25 22:27
买健康时代的,有机的

不过healthy time噶比较难冲..而且冲出嚟好似好稀..
我买earth‘s best的,都係有机的..earth’s best真係唔错的喔~

兜兜妈

硕 士

经验值
BB生日

shadowfeng 发表于 2011-10-25 22:37
不过healthy time噶比较难冲..而且冲出嚟好似好稀..
我买earth‘s best的,都係有机的..earth’s best真 ...

稀,你就落多D米粉咯
想要好冲就买美素健的,怎么冲都行,不过很香很甜,有点热气

『拍"蚊』

高 二

经验值
BB生日

我healthy time,美素健奶,雀巢,嘉宝,earth‘s best,Happy Bellies都买过喇..EB同Happy都係有机..係美国本土卖得最好噶品牌,唔含蔗糖..happy係最早将DHA添加到米糊中嘅品牌。EB含铁比较高
美素同雀巢都比较甜..热气就唔多觉..美素唔使加奶粉开..其它都要啰..
healthy time相对于来讲性价比就唔高..一盒冲唔到几多碗..而且放好多都係软软稀希咁..我总觉得BB食咗会好快饿..如果係啱开始食米糊噶话选佢就啱喇..BB中意滑滑软软的..等到6个月之后建议仲係买果D冲咗结D嘅好..
以上只不过係个人意见,每个BB口味不一样..其实适合自己BB噶先係最好..

经验值
BB生日
2011-04-

shadowfeng 发表于 2011-10-25 22:56
我healthy time,美素健奶,雀巢,嘉宝,earth‘s best,Happy Bellies都买过喇..EB同Happy都係有机..係美 ...

请问这位美妈~嘉宝呢?如何??
还有果泥鱼泥果汁之类的选哪个品牌好?你有试过吗???

bebe

初 三

经验值
BB生日

shadowfeng 发表于 2011-10-25 22:56
我healthy time,美素健奶,雀巢,嘉宝,earth‘s best,Happy Bellies都买过喇..EB同Happy都係有机..係美 ...

好建议啊,我都正为呢方面烦紧,呢度买的几个牌子的米糊BB都唔食的。准备过香港入货。。
『拍"蚊』

高 二

经验值
BB生日

回复 露露杏仁茶 的帖子

嘉宝都係好好冲的..都係好有名噶牌子喇..口味比较多BB中意,容易接受..不过应该唔係有机噶囉..
果泥我都係选咗Earth’s best嘅..因为係有机,而且食开呢个牌子噶米糊,我就连果泥都买呢个牌子..我自己试过,觉得好食
但係我发现,食EB噶BB大便次数明显比食其它米糊多..我朋友佢哋都发现係咁,哈哈..
果汁买咗嘉宝噶苹果汁,但我BB兴趣一般,所以果汁嘅话,我就自己榨喇,然后用羹每日喂一D..

『拍"蚊』

高 二

经验值
BB生日

回复 猪忍忍 的帖子

4个月就要添加辅食喇..
食到几大呢个都係因人而异呱..听讲一般係食到BB唔中意食为止囉..
有D食到1-2岁..有D 3岁都仲食紧。因为宜家市面上嘅米糊已经唔单纯係淀粉咁简单喇,一般都添加咗好多维生素,矿物质,DHA,益生菌之类..所以营养价值仲係好高的..自制噶可能就冇咁多营养成份了..
果泥同果汁我建议就自制同买噶轮住喂..我都係咁嘅。。有时自己整果泥,果汁俾佢食,有时直接食买返嚟噶。。
边个牌子比较好,其实好多牌子都好好,不过最好就选有机噶..唔含防腐剂..唔含盐..唔含蔗糖
猪囡

高 三

经验值
BB生日
回复 猪忍忍 的帖子

69开头是什么意思啊?
是中国大陆产的意思!

经验值
BB生日
回复 shadowfeng 的帖子

真系多谢晒啊!!好有经验啊!

请问eb系香港边度可以买到啊??
『拍"蚊』

高 二

经验值
BB生日

回复 猪忍忍 的帖子

百佳,TASTE就有吖..好似荷花都有噶,唔敢肯定..你睇下..

经验值
BB生日
荷花亲子我上次没看到有EB,但就有healthy times,我就买了它,发现还不错,就小贵了点46HKD/盒,170克

经验值
BB生日
2011-04-
回复 shadowfeng 的帖子

多谢尼位妈妈既细心回答!~~你好好人啊~

经验值
BB生日
回复 猪忍忍 的帖子

我BB以前食日本糊仔, 之後吃Holle有機米糊及樽裝果泥, 有機無添加, BB很喜歡啊!
‹ 上一主题|下一主题
去香港买什么牌子的米糊好
快速回复

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部