‹ 上一主题|下一主题 go 回复: 130 | 浏览: 320556 |倒序浏览 | 字体: tT

经验值
怀孕前本来就有点便秘,但怀孕后喝了安满奶粉就每天都有的拉。。。整个孕期都是在喝它,很不错呀。。。如果有吃钙片,就要多补充水果和蔬菜。

经验值
BB生日
回复 尛丸子 的帖子

安满唔错啊!我试饮过几个牌子既奶粉,安满口感我觉得最好,无腥味,又唔会太甜,我每天都有大便,所以我觉得安满唔会导致便秘咯!

经验值

我要!!新年快乐!!!

一年比一年好!~妈网和我都要财源滚滚!

经验值

蛇BB妈妈 发表于 2013-2-4 11:02
回复 尛丸子 的帖子

安满唔错啊!我试饮过几个牌子既奶粉,安满口感我觉得最好,无腥味,又唔会太甜,我每 ...

今日上孕课,比我地试多美滋噶,我觉得都几好味啵,你有无试过啊?话系低糖噶

经验值
BB生日
回复 尛丸子 的帖子

试过一盒,当初去医院上课送的!我觉得好甜!

经验值

蛇BB妈妈 发表于 2013-2-4 23:29
回复 尛丸子 的帖子

试过一盒,当初去医院上课送的!我觉得好甜!

送一盒甘好噶,我得一包咋,一包冲一杯,我觉得唔会好甜喔,觉得好香,安满系米淡好多架?

经验值
我都饮紧安满…感觉还可以…反而吾想食一粒粒噶维生素同钙胶囊!
该信息来自[广妈Android客户端]

经验值

广佛懒妈 发表于 2013-2-5 19:14
我都饮紧安满…感觉还可以…反而吾想食一粒粒噶维生素同钙胶囊!
该信息来自[广妈Android客户端] ...

医生话都可以一齐食噶,如果饮孕妇奶粉都缺维生素一样要另外补充噶啵

经验值

广佛懒妈 发表于 2013-2-5 19:14
该信息来自[广妈Android客户端] ...

饮左会唔会肥得好快啊?我见部分美妈话饮左孕妇奶粉会肥得好快

经验值
回复 尛丸子 的帖子

我12周后先饮。。无咩呕先饮。。原本以为好难饮。。其实都可以接受!。。宜家早晚一杯。。肥就肥啦。。无办法。。健康紧要!

经验值

广佛懒妈 发表于 2013-2-5 20:55
回复 尛丸子 的帖子

我12周后先饮。。无咩呕先饮。。原本以为好难饮。。其实都可以接受!。。宜家早晚一杯 ...

系怕BB长得太大了

经验值
BB生日
回复 尛丸子 的帖子

可能各人口味唔同咯,你想试饮安满的话,上安满官网,注册有两包试用装咖,你米试下咯!

经验值

蛇BB妈妈 发表于 2013-2-6 00:22
回复 尛丸子 的帖子

可能各人口味唔同咯,你想试饮安满的话,上安满官网,注册有两包试用装咖,你米试下咯 ...

好啊,我都唔知道添,唔该晒

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

经验值
BB生日
便秘饮蜂蜜水拉!好好枷!又清热又可以解便秘!我成个孕期饮左n支!就算平时无怀孕饮都可以解便秘

经验值

傻豬 发表于 2013-2-6 12:14
便秘饮蜂蜜水拉!好好枷!又清热又可以解便秘!我成个孕期饮左n支!就算平时无怀孕饮都可以解便秘 ...

早期怕唔好,因为我试过出血,一直都小心D,以前无BB噶时候我觉得蜂蜜对我便秘作用唔大咯,我都无点理,就等到可能有肚痛就一次拉晒甘噶咋

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

经验值
BB生日
回复 尛丸子 的帖子

我都出过血!无关蜂蜜事!我亦问过医生!话无关是!亦赞同最好枷通便方法系饮蜂蜜水!哈哈!我孕期呕得太劲!bb完全吸收无到要住院!岩好出血!所以一起问左医生

经验值
BB生日
回复 尛丸子 的帖子

哈哈!不过我都系等到肚痛先一次拉!哈哈!大大无通好难瘦

经验值

傻豬 发表于 2013-2-6 12:26
回复 尛丸子 的帖子

我都出过血!无关蜂蜜事!我亦问过医生!话无关是!亦赞同最好枷通便方法系饮蜂蜜水! ...

我无饮啊,我宜家晚晚一个半脐橙,就日日有得拉,因为之前出血唔敢大力拉,所以唔敢便秘喇,过多两个星期就满四个月,应该可以食D清热野勒挂。。。你宜家仲住院啊?

经验值

我系8,9周既时候就买咗罐安满翻黎饮喇,不过后来早孕反应严重,闻到奶味就呕,就停饮,准备等过咗早孕反应后再饮翻,点知道又爆出个新西兰奶源有二聚氰胺,连安满个牌子都受牵连,依家犹豫紧要唔要继续饮噶罐奶粉,定系扔咗佢,另外再选个牌子...
‹ 上一主题|下一主题
怀孕前都比较容易便秘,现在想买安满孕妇奶粉喝,咨询下美妈们的 ...
快速回复

回帖后跳转到最后一页

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部