上一页首页789101112131415下一页
返回列表 发新帖 回复
‹ 上一主题|下一主题 go 回复: 340 | 浏览: 55448 |倒序浏览 | 字体: tT
手机看此贴
  • 微信扫一扫 手机看此贴
  • 好内容 随时分享到朋友圈

[ 怀孕日记 ]

我已经关门了,还不行,究竟想我点??

经验值
你老公觉得开窗吵,训唔好,甘你有佐,训得唔好埋仲大件事。

尛丸子  距第日要翻工,甘又系唔好噶,其实最主要距细佬唔系甘,布帘都遮住勒,外面睇唔到噶,就系距老豆食烟呢样,根本话唔听,距唔讲道理,明明有味距都话无   发表于 2013-3-5 19:12
威威妈咪

初 二

经验值
BB生日

[回复]小叔子经常入我房偷窥隐私 关门都无用

关门反锁!
该回复来自[广州妈妈iPhone客户端]

尛丸子  我觉得现在是唯一的办法  发表于 2013-3-5 19:15

经验值

我老公无可能甘一齐去住啦,我有讲距地噶极品野噶,但我阿妈叫我忍,忍到回迁分开住就好了,我妈怕我比婆家 ...

回迁系咪一定可以老公自己有一间先?如果要同家婆家公住或者同叔仔住就不值得等了。

经验值

如果系我,我一定忍受唔到,而且甘既家庭,你当初做咩嫁啊,我觉得你家公家婆无当你系自己人。 ...

当初唔知道距地甘噶,只系知道城中村,无城市人甘讲礼貌,以前都唔系甘噶,婚后先真正感受到点解咁多人都话家婆好难顶。系啊,距地当我系外人我都觉啊

经验值

锁门啦~我晚晚训都锁门噶

我宜家系房基本都关门

经验值

等回迁?唉有时都讲吾埋要几耐,祝你好运

系啊,仲有6户钉子啊,真系好烦

经验值

良辰美镱 发表于 2013-3-5 15:13
回复 尛丸子 的帖子

过年回家住了几日,终于忍无可忍把家婆闹左一餐,结果距家婆而家都唔敢点惹距了,有时 ...

我个家婆好恶噶,把口好毒,之前有人刮花部车唔肯认,距要人地发誓,话如果有刮花噶就全家死绝。果日距话叔仔小学噶时候比个女同学打,距就去闹个女仔,话距你打人你甘恶,你大个实做    鸡架,做硬鸡啦你。距讲翻仲好得戚甘架

乐妈

高 三

经验值
BB生日
窗帘换成连体的只能在里面拉开,侧面是可以扣紧的,外面想打开都无用。门你就习惯性锁上。我看着都累,半夜醒几次就为了开门关门

经验值

家里住这么多多人,当然不方便,不如两公婆到外面租间屋来住,自己的世界,当然是自由自在。 ...

我现在无收入,租屋真系唔现实咯,老公工资又唔系高

经验值

januaryqq 发表于 2013-3-5 15:22
其实关左门无论系有锁定无锁都应该先敲门,依个系基本礼貌!你家婆同叔仔似乎无甘噶意识,叔仔无教养都算, ...

其实无论系米责怪噶语气,距地都会觉得我话距地噶咯。加上你好声好气甘同个叔仔讲野,距觉得你话距,距就马上放大喉咙甘闹你,距对自己老豆老母都系甘啦

经验值

良辰美镱 发表于 2013-3-5 15:22
回复 尛丸子 的帖子

唉,个女被人虾成甘都仲甘低姿态,你婆家见你外家都没反应梗系当你没到啦。我大姑都系 ...

我怕因为婆媳噶问题影响我同老公啊,好似我表哥表嫂就系勒,表嫂同我姨妈有矛盾,搞搞下我表哥觉得烦,果个始终系自己阿妈,最后有D小事做导火线,距地就离婚勒。我姨妈都明白距地离婚自己都有责任,到宜家我表哥稳过第个,我姨妈就算有唔中意都唔会好似以前甘话个仔。我家婆唔直接话我,但系距就系老公面前讲,有D咩距知道我地应该点做,距就唔讲,事后我地唔识无做到,距就系度话我地。我屋企人都唔系火爆噶人,都系首选以和为贵,所以唔会好似你家婆甘去闹距地噶。再林下,我系距地度住,闹距地,距地唔妥协就会对我唔好

经验值

权权Q妈妈 发表于 2013-3-5 15:35
回复 权权Q妈妈 的帖子

哩D无素质既人,讲野句句都加果个字真系好黑人憎,我个家婆把口仲衰过D男人,好彩我老 ...

系啊,距地已经系到左讲左唔觉自己讲左噶程度勒。家婆家公仲难听,成日都冚家铲甘,真系好难听

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

经验值
难念的经啊

经验值

良辰美镱 发表于 2013-3-5 15:43
回复 尛丸子 的帖子

呵呵,我觉得没必要改变自己,变你话斋,改左又变左极品了。农村都好多粗口野噶,不过 ...

粗口噶野,其实好多人都讲,我自己都会讲,但我系好嬲好激气先会讲几句,我D朋友都系,都唔会好似距地甘。距的确系无得实践噶,到宜家都无女朋友,每日就对住电脑,又唔出街。我今日同老公讲明,以后个B出世,如果学埋晒呢D坏习惯,我就照讲,我系教B,距地有咩意见我都唔理噶勒,唔好到时又话系屋企对住屋企人唔怕,出到就唔好甘呢D野,自细系屋企就应该有好习惯。

经验值

回复 尛丸子 的帖子

唉,真系惨!返外家住啦!比人话好过自己受委屈!

我妈唔赞成我都好无奈啊

经验值

呢种家庭你都嫁左了,认命。一系自己搬走。

甘我就一世比我爸妈话,比其他人话勒

经验值

レZz..ス 发表于 2013-3-5 16:33
回复 尛丸子 的帖子

抱抱!你地有无问过佢究竟点解要咁,或者你同你家公家婆讲咯,不过我觉得一屋怪人,你 ...

我都好想知有咩甘好睇,你讲岩左喇,距地唔会觉得有问题架,我老公都好无奈咯,距话自己无本事比唔到一个好噶环境我养胎,话会讲下个叔仔,其他野距叫我忍下咯,希望早日回迁分开甘咯
GYBB@GZ穗宝宝

高 三

经验值
你自己不识设门禁吗?

尛丸子  点设啊?  发表于 2013-3-5 19:18
尛丸子  点设啊?  发表于 2013-3-5 19:18

经验值

系咯,我看到都累呀,开下关下,,仲洗训,
要是我,一定大大闹个叔仔,无晒私隐,入来都得,一定要问左, ...

我做错左咯,应该第一次就闹距,林住一次半次就算,点知距居然习以为常
‹ 上一主题|下一主题
我已经关门了,还不行,究竟想我点??
快速回复
上一页首页789101112131415下一页
返回列表 发新帖 回复

回帖后跳转到最后一页

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部