‹ 上一主题|下一主题 go 回复: 26 | 浏览: 3806 |倒序浏览 | 字体: tT
手机看此贴
  • 微信扫一扫 手机看此贴
  • 好内容 随时分享到朋友圈

【试食归来】在星辰天街寻找烧鹅飘香的维园港式茶餐厅 ...

乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日
    • 妈妈网轻聊
      给生活加点料

• 妈妈网孕育
      就是好用

holdImg
    • 广州妈妈网
      广州妈妈网,更懂广州妈妈

广州妈妈网二维码
楼主
发表于 2012-7-21 21:24 |只看该作者 | 最新帖子 | 查看作者所有帖子 | 发短消息 | 加为好友 | 字体大小: tT

楼主正在参加羊城美食版的试吃活动--【第十七期试吃--寻找广州最靓烧鹅--维园茶餐厅夏日试吃!】:http://www.gzmama.com/thread-3080195-1-1.html,更多试吃资讯欢迎点击查看:http://www.gzmama.com/thread-2872408-1-1.html。多在美食版发帖将会更易获得免费试吃机会哦!

週五下晝收到版主無雙既電話,超級驚喜呀...
念唔到第一次參加試食活動就被選中!!!真系好開心呀...

今日帶住愉快既心情,”帶上“樂樂(肚肚裡的BB)...  來到星辰天街   和MM們 赴約了...

第一次來星辰天街    ,系”迷宮“甘既空中食廊,跟住指示牌... 尋找燒鵝飄香既 維園茶餐廳...

上Lift....

兜兜轉轉...

尋找...

穩到喇~~~year...

秋风小吹  我仲傻,从第边上。好彩唔系最迟架。  发表于 2012-7-21 23:01
已有 2 人评分经验值 妈币 收起 理由
陆无双 + 300 你好,感谢参加【第十七期】羊城美食试吃活.
yan.in + 100 + 50 加分支持孕妈参与试吃~

总评分: 经验值 + 100  妈币 + 350   查看全部评分

乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

維園港式茶餐廳既環境非常舒適...

有各種港式特價菜式...

供客人閱覽既書籍...

港式 特色擺設...

6人小聚既包房...

乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

呢度絕對系朋友小聚會、白領工作餐、嘆奶茶傾閑計 既好選地!!!
宜家只需¥30  就可以成為距地既會員!!!而且¥30唔系白交架!!!交咗唔單指可以成為會員,仲有¥30 既現金券返還添!!!

成為會員,真系優惠多多啊...

來維園茶餐廳既童鞋們,一定要記得試試,榮獲”廣州最好食燒鵝“既燒鵝!!!呵呵...

乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

噔噔噔...
上菜囖!!!!!
被評為:廣州最好食,令人見到就流口水の燒鵝...  味道真系唔錯,皮脆肉滑,加上我最鍾意既酸梅汁,簡直系絕配丫!!!哈哈~

第二道菜:檸檬汁生炒骨!!!  
平時出去食既生炒骨都系用茄汁來整,呢道非常特別,用檸檬汁來整... 別有一番滋味哦!!!

大家都來影影用檸檬汁配製既生炒骨!!!

乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

跟住落來,系港式鮮蝦雲吞面...

粒粒雲吞包鮮蝦...

乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

維園港式茶餐廳...
又點會少佐:奶茶   呢樣野呢!!!
我無飲... 聽講茶味好濃!!!

由於孕婦特殊原因...   我選擇咗:紅豆冰!!!呵呵...  飛冰的紅豆冰!!!雖然飛冰,但系都好好味!!!好岩我口味!!!濃濃既奶味+大大粒既紅豆!!!

乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

甜品上咗
米以為Over開食喇...
美食陸續有來...  真系一次過滿足曬我既舌頭啊...  哈哈!!!

沙姜拼盤... (滷水拼盤就食得多,第一次食沙姜拼盤。第一次食,就徹底地愛上咗啊!!!豬肚超翠超新鮮!!!最重要,我真系好鍾意沙姜呢個配味)

牛筋腩(我鍾意食筋,夠滑!呵呵!)

甘多“肉”,跟住落來既系菜:葡汁焗時蔬
健康既西蘭花、包菜、紫包菜+葡汁  味道非常清新!!!

乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

跟住再來個開胃既:拍青瓜嘍皮蛋!!!
辣辣地... 酸酸地...

乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

飯後...
鮮果沙律來Ending!!!
不過呢個Ending,有少少遺憾...
感覺鮮果唔夠鮮... 沙律既味道都有D酸!!!

乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

Last
好開心認識大家!!!

仲有你地     大敏 兩姊妹!!!!
潮媽!!!

燕小玲  两位妈妈都很潮哦~  发表于 2012-7-23 11:53
大敏  今日滴试食好开心,又认识左好多新朋友,仲有你和你的乐乐。。。  发表于 2012-7-22 00:30

经验值
看见就想食啦!

Little書  推荐沙姜拼盘哦~~~  发表于 2012-7-22 12:14

经验值
BB生日

週五下晝收到版主無雙既電話,超級驚喜呀...
念唔到第一次參加試食活動就被選中!!!真系好開心呀. ...

我仲傻,从第边上。好彩唔系最迟架。

大敏  我都系系手扶电梯果边上,左转又转仲要经过别家的先稳到。。。。  发表于 2012-7-23 10:44
Little書  哈哈... 你系米过佐对面马路呀?  发表于 2012-7-22 12:03
宝宝

青铜长老

经验值

Last
好開心認識大家!!!

今日滴试食好开心,又认识左好多新朋友,仲有你和你的乐乐。。。

经验值

美食品鉴官

话时话,个地方又真系迷迷地宫噶。看少滴都可能走错隔离。哈哈。

Little書  系啊... 不过好在有标识... 跟住稳!!!  发表于 2012-7-22 12:06

经验值
弱弱地问句,呢条街系边啊? (来自手机端的回复)

Little書  越秀区五羊新城寺右新马路101号星辰天街3楼  发表于 2012-7-22 12:05
乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

我仲傻,从第边上。好彩唔系最迟架。

哈哈... 你系米过佐对面马路呀?
乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日
回复 大敏 的帖子

哈哈...  同你地倾计真开心!!!  多多分享妈妈经验and美食心得哦!!!

大敏  认识你同BB我地都好开心  发表于 2012-7-23 10:45
乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

弱弱地问句,呢条街系边啊? (来自手机端的回复)

越秀区五羊新城寺右新马路101号星辰天街3楼
乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

话时话,个地方又真系迷迷地宫噶。看少滴都可能走错隔离。哈哈。

系啊... 不过好在有标识... 跟住稳!!!
乐乐妈咪

高 三

经验值
BB生日

看见就想食啦!

推荐沙姜拼盘哦~~~

大敏  我都超钟意  发表于 2012-7-23 10:45
‹ 上一主题|下一主题
【试食归来】在星辰天街寻找烧鹅飘香的维园港式茶餐厅 ...
快速回复

回帖后跳转到最后一页

广东省通信管理局互联网清理整顿 增值电信业务经营许可证:粤B2-20220217粤ICP备09174648号粤网安备案号:4406043011754公安机关备案号:44010602000095 Copyright 2004-2024 盛成科技 All Right Reserved版权所有    版权保护投诉指引

互联网药品信息服务资格证书 电子营业执照 网络文化经营许可证粤网文[2016]7051-1702号

违法和不良信息/涉未成年人有害信息举报电话:020-85505893/18122325185 举报邮箱:kf@mama.cn 涉未成年人有害信息举报专区 中国互联网不良信息举报中心
网络内容从业人员违法违规行为举报:kf@mama.cn 开发者:广州盛成妈妈网络科技股份有限公司 应用版本:11.12.0 应用涉及权限APP隐私协议

回顶部